Om Riaarhus

Vi er en ambitiøs Studenterforeningen for ingeniørstuderende af ingeniørstuderende på Aarhus Universitet, der har til formål at støtte studielivet for studerende socialt, politisk og lokalt.

Rådet for Ingeniørstuderende Aarhus, RIA, er din mulighed som studerende for at få indflydelse på din uddannelse og dit studiemiljø. RIA varetager de ingeniørstuderendes interesser både studiepolitisk i bestyrelsen og det politiske underudvalg samt fagligt og socialt gennem arrangementer og ved tilstedeværelse på studiestederne.

RIA tager sit ansvar som fagråd alvorligt for at sikre gode forhold for de studerende på ingeniørstudierne. Bestyrelsen for RIA er demokratisk valgt på den årlige generalforsamling til at repræsentere de studerende og arbejde for de studerendes interesser. Der holdes bestyrelsesmøde en gang om måneden. Bestyrelsesmøderne er åbne for bestyrelsesmedlemmerne, hvor ethvert input og engagement sættes pris på, for at kunne repræsentere de medstuderende bedst muligt.

Fordele

Alle medlemmer af RIA kan nyde godt af de skønne fordele og rabatter som følger med medlemskabet. Ud over det skønne sociale fællesskab, der fylder de lokale miljøer og kontorer på henholdsvis Katrinebjerg og Navitas, kan man også nyde skønne rabatter og events til den bedste pris.

Studying Life Insurance Brochure

Din studietid er en unik periode i dit liv, fyldt med muligheder, udfordringer og uforglemmelige oplevelser. Det er ikke blot en tid med akademisk læring, men også en tid, hvor du skaber sociale sammenhæng, minder og venner for livet. RIA har indgået en række samarbejder med forskellige virksomheder. Dette giver dig, som RIA-medlem, adgang til en række fordele, der er skræddersyet til at berige din studieoplevelse. Her er nogle af de fantastiske fordele, du kan nyde som studerende:

IDA

IDA er Danmarks største fællesskab for studerende inden for ingeniørfag. IDA arbejder for at give dig og dine medstuderende den bedst mulige studietid og de bedste forudsætninger for at få en god start på din karriere. Det er din genvej til en lang række kontante fordele, sociale og faglige events og hjælp til studiejob og lønforhandling. Derudover tilbyder IDA en unik medlemsfordel – en indboforsikring, der er gratis hele din studietid. 

 

Vi vil anbefale dig at blive medlem af IDA. Det første år er prisen 0 kr., og herefter koster et studiemedlemskab 20 kr. om måneden. 

NYX (Restaurationerne)

Vi ved, at budgettet som studerende kan være stramt, og derfor tilbyder vi dig særlige studierabatter på udvalgte steder i byen. Dette giver jer mulighed for at tage en pause fra studiebøgerne og oplade den sociale konto med vennerne.

De eksklusive fordele, I har som studerende, gælder på – Die bierbar, Zenza, Waxies, Den gyldne kro, küpe, slap af og the open kitchen.

Legatbogen

Vi vil gerne introducere jer til “Legatbogen” – jeres vejledning til at opdage en verden af muligheder og støtte, der kan hjælpe jer på jeres uddannelsesrejse. Legatbogen er en skattekiste af legater, stipendier og økonomisk støtte.

Legatbogen er jeres nøgle til at finde legater og stipendier, der matcher jeres interesser, faglige retning og ambitioner. Uanset om I drømmer om at studere i udlandet, gennemføre forskning, deltage i projekter eller bare bruge jeres færdigheder til at gøre en positiv forskel i samfundet, er der legater derude, der kan hjælpe jer med at realisere jeres mål.

Som RIA-medlem har du mulighed for at få hele 20%

Du kan bruge rabatkoden når du opgradere din  profil til Premium eller Pro her:

Eventyrsport

Er du klar til at udfordre dine grænser, sparke adrenalin i gang og skabe uforglemmelige minder? Velkommen til verdenen af Eventyrsport og spændende løbeevents! Eventyrsport er her for at tage dig med på en rejse gennem udfordrende terræn, smukke landskaber og en unik følelse af fællesskab.

Uanset om du deltager individuelt eller med dine venner, vil deres løbeevents give dig en chance for at styrke din krop, dit sind og din sjæl. Så snør dine løbesko, tag din eventyrlyst med dig, og lad os sammen skabe minder.

Eksempelvis har de hvert forår det kendte “ParadiseTrail” hvor du har mulighed for at løbe distancer på 6.5, 14 og 18km med plads til alle niveauer. Her er mulighed for at afprøve trailløb, om så det er din første gang eller om du vil teste formen.

Som RIA-medlem har du mulighed for at få hele 20% på løbsdeltagelse. Find dem her: https://www.eventyrsport.dk/events.html

Semesterfesten af FUT

Det er tid til at markere endnu en milepæl i jeres studierejse – Semesterfesten arrangeret af FUT! RIA er begejstrede for at invitere jer til en uforglemmelig aften fyldt med sjov, fest og samhørighed, der hylder jeres hårde arbejde og dedikation som ingeniørstuderende.

Glæd jer til at deltage i en begivenhed, der forener jer med jeres medstuderende og skaber bånd på tværs af årgange og specialiseringer. Aften vil være fyldt med spændende underholdning, live musik, flere bar og en fantastisk festatmosfære med et brandvarmt floor. Det er jeres tid til at slappe af, danse og fejre jeres flittige arbejde med stil.

Grib chancen for at skabe nye venskaber, udvide dit netværk og deltage i festlighederne sammen med dine medstuderende og undervisere og skab nye minder der vare livet ud.

Revy (Ingeniørrevyen)

Som en særlig bonus giver vi dig nu en fantastisk rabat på billetter til vores højenergiske ingeniørrevy! Så du kan nyde satire, musik og latter til en ekstra skarp pris. Tag del i revyens glade fællesskab, og oplev hvordan ingeniørstuderendes hårde arbejde, samfundets forventninger og de studerendes udfordringer ender ud i et brag af et show.

Mød RIA

formand

Sebastian Mikkelsen

Studieretning og semester: Software 4. Semester

Fun fact: Sjovt nok, kan jeg næsten alle Phineas og Ferb sange uden ad, spørg mig ik hvorfor 

Stjernetegn: Skorpion

næstforman

Kasper Juhl

Studieretning og semester: Software Teknologi 3. Semester

Fun fact: Var den hurtigste i gym til at tage en ølbong og siger aldrig nej til en udfordring.

Stjernetegn: Jomfru

Kasserer

Erik Olsen

Studieretning og semester: Maskinteknik 2. semester

Fun fact: Jeg har haft en halv sygedag grudet chili

Stjernetegn: Big Bang

PR ANSVARLIG

Kamilla Engelbrecht Nordvig Rasmussen

Studieretning og semester: Bygningsdesign 5. Semester

Fun fact: Memorerer som chatGPT 

Stjernetegn: Skorpion

Social Ansvarlig

Katrine Groes Johannsen

Studieretning og semester: Elektrisk Energi Teknologi, 3. semester

Fun fact: Hvis det var en mulighed, ville jeg kvalificere mig til en ph.d. i overspringshandlinger

Stjernetegn: Løven

IDA og Legat-ansvarlig

Sanne Yding Feddersen

Studieretning og semester: Softwareteknologi, 2. semester

Fun fact: Real life Indiana Jones – Jeg har en bachelorgrad i Arkæologi

Stjernetegn: Jomfru

Samarbejds ansvarlig

Bertram Noan Meldgaard Lu

Studieretning og semester: Bygningsdesign, 2. semester

Fun fact: Jeg er en kæmpe Swiftie

Stjernetegn: Skytte

Politisk ansvarlig

Kira Gottlieb Køpping

Studieretning og semester:  Maskinteknik, 2. semester

Fun fact: 
Kan hvert et ord fra Hamilton

Stjernetegn: Løven

Kontoransvarlig

Emil Linnau Hansen Christensen

Studieretning og semester: : Elektrisk Energiteknologi,  4 semester

Fun fact: Emil er også uddannet elektriker

Stjernetegn: Skorpion

Udlåns ansvarlig

Laura Bejder

Studieretning og semester: sundhedsteknologi, 2 semester

Fun fact: Jeg hader pelikaner

Stjernetegn: Skorpion

Nyheds ansvarlig

Jens Hedegaard Lunde

Studieretning og semester: : Elektronik 8. semester

Fun fact: Har været til DM i skak

Stjernetegn: Jomfru

Hjemmeside ansvarlig

Thomas Høgh Pedersen

Studieretning og semester: : Softwareteknologi 3. semester

Fun fact: Er DM i par Kegler 2014

Stjernetegn: Krabs

kaserere assistent

Sille Bahn

Studieretning og semester:  Software 2. Semester

Fun fact: Lavede engang et maleri der blev hængt på et museum

Stjernetegn: Krebsen

Suppleant

Lars Kjeldahl

Studieretning og semester: : TBBD, 2 semester

Fun fact: Startede den nye fredagsbar på KB

Stjernetegn: Skytte

Suppleant

Helena

Studieretning og semester: : Maskinteknik, 4 semester

Fun fact: Hvis du ser en funky gut på et whiteboard eller på en af RIA kontorerne, er det nok mig som har tegnet ham;)

Stjernetegn: Løven

Er du interesseret i RIAs bestyrelse?

Så er det dig, vi står og mangler! Som du nok ved er RIA en forening med fingrene i mange forskellige felter! Derfor er vores bestyrelsesposter fyldt med forskellige muligheder. 

Som bestyrelsesmedlem deltager man i bestyrelsesmøder, hvor der bliver diskuteret nye vedtægter, forbedringsmuligheder, budget, sociale medier, events, og meget mere! Udover at deltage i bestyrelsesmøder, er man som bestyrelsesmedlem med til at repræsentere RIA udadtil. Både på universitetet, men også på sociale medier og til arrangementer, hvor frivillighed er i fokus. 

Uanset hvilke kompetencer du sidder inde med, er vi sikker på at du kan finde noget, som stemmer overens med dine interesser!

Vores bestyrelse er opbygget ligeledes:

RIA har i 2023 etableret en ny foreningsstruktur, i et forsøg på at inddrage flere studerende i foreningsarbejdet. Dermed kan vi (RIA) også nå flere af jer studerende og gøre studiemiljøet endnu federe!

Den nye foreningsstruktur ser dermed ligeledes ud:

Formand

RIAs formand er i spidsen for RIA bestyrelsen og det indebærer, at du er tovholder på bestyrelsens arbejde, du er kontaktperson overfor skolen, og så er du foreningens ansigt udadtil. Derudover leder formanden bestyrelsens daglige arbejde, samt indkaldelse til bestyrelsesmøder og dagsorden til de førnævnte bestyrelsesmøder. Formanden har overblikket over hele foreningen og er den ansvarsposterne rapporterer til samt er med til de vigtigste møder. Sidst men ikke mindst er formanden også bindeled mellem sponsorer, andre foreninger og AU. 

Næstformand

RIAs næstformand er både suppleant for formand, men også i spidsen for RIA bestyrelsen og det indebærer, at du varetager bestyrelsens arbejde, du er kontaktperson overfor skolen, og så er du blandt andet foreningens ansigt udadtil. Derudover supporterer du formanden og påtager noget af hans ansvar.

Kasserer

Kassereren er sammen med formanden med til at lave budgettet for RIA. Budgettet fremlægges på et bestyrelsesmøde til godkendelse og fremvises på stormødet. Godkendelsen betyder ikke, at bestyrelsen ikke senere kan afvige fra budgettet. 

Udover at stå for budgettet, er kassereren også ansvarlig for regnskabet og får en masse erfaring med at holde et regnskab og samarbejde med en revisor samt den forrige kasserer, som oplærer den nye kasserer. 

 

Assisterende kasserer

Den assisterende kasserer er i oplæring af kassereren og bliver sat ind i regnskabet og budgettet for det nuværende regnskabsår med henblik på at prøve rollen som kasserer af, inden overdragelse af posten. Den assisterende kasserer er i tæt samarbejde med kassereren og deler opgaverne om regnskabet og budgettet.  

 

Social ansvarlig

Den sociale ansvarlige i RIA arbejder med at synliggøre RIA. Dette sker ved at lave små arrangementer for de studerende fx Maple kursus, Mathcad kursus, brætspilscaféer, og små arrangementer, der gør, at folk vil være med i RIA. Her er nøgleordet trivsel, hvor der er fokus på det sociale og at skabe et sammenhold på tværs af de forskellige ingeniørretninger. Dermed er håbet, at flere studerende skaber en relation til hinanden, gennem initiativer fra den social ansvarlige. 

Politisk ansvarlig

Den politisk ansvarlige i RIA deltager i studenterpolitiske anliggender på Ingeniørhøjskolen i Aarhus, samt Science and Technology fakultetet og studenterrådet, som vedrører hele universitetet. Du har fingeren på pulsen af alt det RIA står for og har midlerne til at gennemføre foreningernes og studerendes initiativer. 

 

PR

I RIAs bestyrelse er der to bestyrelsesposter under PR-posten.

SoMe ansvarlig

Som SoMe ansvarlig repræsenterer man RIA udadtil på sociale platforme som Instagram og Facebook. Her snakker du tæt sammen med andre ansvarsposter i RIA i forbindelse med kommende arrangementer. Du har søgere også for oplæg fra firmaer, andre foreninger m.m., der ønsker at komme i kontakt med de ingeniørstuderende i Århus. 

Nyhedsansvarlige

Som nyhedsansvarlig er man ansvarlig for at holde styr på hvad der sker i studielivet og andre foreninger. Du sørger for at få skrevet nyhedsopslag til hjemmesiden med events o.lign. Du har dermed kontakten til andre foreninger i forbindelse og ved hvad og hvornår det næste event er. Man er som nyhedsansvarlig i tæt samarbejde med den SoMe ansvarlige. 

Udlån ansvarlig

Som ansvarlig for udlån i RIA er man tovholder på udlånsarket og sikrer at alle udlån bliver afleveret i samarbejde med RIA kontorerne. Derudover er den udlånsansvarlige også i korrespondance med foreninger, som jævnligt låner større udstyr fra RIAs depot. 

Kontoransvarlig

Som kontoransvarlig i RIA er man i tæt samarbejde med de to lokale ansvarlige på hhv. Navitas- og KB-kontoret. Man er ansvarlig for indkøb af kaffe o.lign. til begge kontorer. Derudover er den kontoransvarlige i bestyrelsen ansvarlig for at holde styr på hvem der har adgang til kontorerne med deres studiekort. Du har også ansvaret for at finde kontorpersonale og frivillige der vil være med til at holde kontorerne åben. 

Samarbejdsaftale ansvarlige

I RIAs bestyrelse er der to poster under samarbejdsaftalerne. Det er her RIA indsamler sine midler til alle de events og fordele RIA-medlemmer får. 

IDA og legat ansvarlig

Den ansvarlige for samarbejdsaftaler i RIA skal sørge for kommunikationen mellem RIAs samarbejdspartnere (hovedsagligt IDA). Derudover er du også ansvarlig for at søge legater til foreningen og evt. hjælpe underforeninger med at søge fonde/legater.

Sponsor ansvarlige 

Den sponsoransvarlige er i fronten for at søge samarbejdsaftaler med virksomheder når RIA afholder frivilligfest og andre arrangementer. Derudover er den sponsoransvarlige ansvarlig for at inddrage virksomheder til sponsorering af events eller samarbejde ifm. events. Den sponsoransvarlige er også ansvarlig for at svare på mails ang. interesse for reklame af events på sociale medier og hjemmesiden. Derudover er du ansvarlig for at indhente samarbejdsaftaler, underforeninger kan nyde fordel af – eks. cateringfirma med fast aftale om mad. 

Hjemmesideansvarlig

Som ansvarlig for RIAs hjemmeside, sikrer man sig, at hjemmesiden fungerer optimalt uden bugs. Man er også i tæt samarbejde med den nyhedsansvarlige, som kommer med nyhedsopslag til hjemmesiden, som den hjemmesideansvarlige poster på hjemmesiden. 

Suppleanter

I RIAs bestyrelse sidder to suppleanter. Som suppleant træder man til, hvis et bestyrelsesmedlem er forhindret i at deltage i et bestyrelsesmøde el. lign. 

Ansvarsposter udenfor bestyrelsen

Udover de 13 bestyrelsesposter er RIA en frivillig forening, som kun kan holde sig kørende på frivillighed og jeres hjælp. Derfor består RIA af følgende poster udenfor bestyrelsen, men i tæt samarbejde med bestyrelsen der fungerer som bindeled mellem bestyrelse og de studerende. 

  • Kontoransvarlig på Navitas
    • 20 kontorvagter
  • Kontoransvarlig på Katrinebjerg
    • 20 kontorvagter
  • Brætspilscaféansvarlig
  • Assisterende udlån ansvarlig
  • Assisterende politisk ansvarlig